Skip to main content

Verbindingen bij Walraven Telecom

Wij bieden voor iedere klant een passende internetverbinding aan.

Kies uit verschillende netwerken, snelheden, service levels en technieken. Van DSL- tot glasvezelverbindingen.

Voor elke klant

Landelijk dekkend netwerk met leveranciers zoals KPN, Tele2, Vodafone en Eurofiber.

De snelste verbinding

Met de nieuwste technieken tot 200/60Mb op DSL en meer dan 1/1Gb op glasvezel.

De hoogste betrouwbaarheid

Altijd online door (mobiele) redundancy mogelijkheden én het beste netwerk met DDoS bescherming.

SIP trunking

Op onze DSL – of glasvezelverbindingen leveren wij SIP-trunks in diverse varianten, zodat u probleemloos kan bellen over uw DSL – of glasvezelverbinding.

Een SIP-trunk is minstens net zo stabiel als de ouderwetse traditionele KPN ISDN-netlijnen.

Onze pré's
 • Ruim aanbod type verbindingen
 • Gunstige – en betaalbare SLA’s

 • Veilig en betrouwbare internetlijnen
 • Onafhankelijk advies
 • Groot aanbod glasvezelverbindingen

Waar moet u op letten bij SIP Trunking?

Wanneer u organisatie de overstap wil maken naar SIP trunks, let dan goed op de volgende punten:

Wat is SIP trunking

SIP oftewel Session Initiation Protocol is een protocol wat gebruikt wordt om onder andere VoIP / spraakverbindingen tot stand te brengen. Een SIP trunk is te vergelijken met een “traditionele” telefoonlijn. Het verschil is dat inkomende en uitgaande gesprekken via het datanetwerk verlopen. Vaak gaan hierbij spraak en data over één netwerk, in plaats van over twee gescheiden netwerken.

U behoudt alle functies van de huidige telefooncentrale, maar omdat de uitgaande telefoontjes (zowel nationaal als internationaal) via het internet verlopen bespaart u flink in de kosten. Deze besparing kan oplopen tot wel 55%.

Voordelen SIP trunking

Wat zijn de voordelen van een SIP trunk?

 • Met SIP trunking bespaart u fors op uw maandelijkse kosten
 • Uw organisatie krijgt een onbeperkt aantal gesprekskanalen
 • Belkosten – met name internationaal – zijn een stuk goedkoper via een SIP trunk
 • Medewerkers van verschillende vestigingen kunnen gratis met elkaar bellen
Waarom kiezen voor SIP Trunk?

Kosten spelen uiteraard een grote rol bij de beslissing om over te schakelen naar SIP Trunking. Maar niet alleen de initiële kostenbesparing is voor bedrijven interessant. Denk ook aan de volgende voordelen:

 • Lagere belkosten – SIP Trunk heeft over het algemeen lagere kosten bij interlokale en internationale gesprekken.
 • Convergentie – in plaats van stem- en datadiensten apart te belasten, geeft SIP Trunking bedrijven de mogelijkheid om deze te consolideren op een gezamenlijk IP netwerk. Dus als u meerdere vestigingen heeft waar al een data verbinding tussen ligt dan kan telefonie in de meeste gevallen over dezelfde data verbinding.
 • Schaalbaarheid – bij SIP Trunking wordt het heel gemakkelijk om qua capaciteit bij te schalen naar boven of naar beneden, zodat uw bedrijf altijd alleen betaalt voor wat het nodig heeft.
 • De kostenbesparing op de infrastructuur, data en spraak gaan over 1 verbinding, dus als u meerdere vestigingen heeft waar al een data verbinding tussen ligt dan kan telefonie in de meeste gevallen over dezelfde data verbinding.
 • Mogelijk maken van andere diensten zoals Unified Communications (UC) toepassingen, zodat bedrijven hun communicatie verder kunnen stroomlijnen en hun klanten beter kunnen bedienen
Eisen en keuzes bij SIP Trunking
E

lke VoIP telefooncentrale is te koppelen aan een SIP trunk. Wel moet u goed nadenken of u de SIP Trunk over een speciaal toegewezen dataverbinding laat lopen of over een reguliere internetverbinding. De eerste optie is weliswaar duurder, maar levert betere kwaliteit op en is veiliger.

Net zoals ISDN in gradaties komt, zoals ISDN2 of ISDN20, is dat bij SIP Trunk niet anders. Met het verschil dat SIP nog veel meer keuzes en flexibiliteit biedt in het aantal lijnen. Het is daarom belangrijk dat u weet hoeveel simultane gesprekken er in de piekuren plaatsvinden, zodat u zeker weet dat alle gesprekken afgehandeld kunnen worden met de beste gesprekskwaliteit.

SIP Trunk en internationaal telefoonverkeer

Via SIP Trunk kunt u internationaal tegen veel lagere tarieven bellen. Hoewel elke provider andere tarieven hanteert, levert het over het algemeen besparingen op van 40% tot 70% op de totale belkosten.

Wanneer uw internationale of lokale vestigingen nog niet over VoIP beschikken en ook nog niet gelinkt zijn via datalijnen, dan is SIP Trunk voor u de oplossing. Door de lage tarieven op de internationale en lokale belkosten via SIP gaat u hoe dan ook besparen.