Skip to main content

Klanten vertellen

We hebben al veel bedrijven kunnen helpen met hun telecom zaken. Hier leest u een aantal reviews van tevreden klanten.

Westfriesgasthuis - Nils van Mourik

Westfriesgasthuis

Nils van Mourik

Vanaf de start van Walraven Telecom zijn we trouwe klant. Toen we te horen kregen dat  Walraven Telecom werd opgericht door Joost Walraven, zijn we meteen overgestapt. Ik ken Joost al jaren en twijfelde geen moment. Je kunt namelijk diensten overal inkopen, zeker op het gebied van telefonie, dat is niet de moeilijkheid. Waar het om gaat is dat Walraven Telecom heel dienstverlenend is en de prijzen zijn ook prima. Of je nou met een grote of kleine partij werkt, het gaat erom met wie je te maken hebt en in dit geval met Joost en zijn team. Zij bepalen de kwaliteit van de dienstverlening en als je daarover tevreden bent, waarom zou je dan gaan?


Sovos Compliance - Karin Iking, Office manager

Sovos Compliance

Karin Iking, Office manager

“Ik heb altijd, bij verschillende werkgevers, contact gehouden met Walraven Telecom. Ik ben heel tevreden over onze samenwerking en hun inzet. Het visitekaartje van Walraven Telecom heb ik altijd goed bewaard en zodra het weer kon heb ik ze meteen gebeld en ingeschakeld. De dienstverlening van Walraven Telecom is namelijk snel, betrouwbaar en goed bereikbaar.  Bij Walraven Telecom verstaan ze goed hun vak, zowel op het gebied van mobiele – als vaste telefonie.  Ik denk dat er weinig is wat ze niet weten op dit gebied.


Scope Scholengroep - Frank van Brenk, Hoofd ICT

Scope Scholengroep

Frank van Brenk, Hoofd ICT

De reden dat we daadwerkelijk overgestapt zijn naar Walraven Telecom is natuurlijk ook de prijs, die is altijd goed en betrouwbaar, maar belangrijker voor ons: de servicesupport. Daar zijn ze erg goed in, ze geven altijd goed advies en persoonlijke begeleiding. Daarnaast zijn het aardige medewerkers die we altijd aan de telefoon krijgen, dat telt ook voor ons mee. Hoeveel partijen proberen je wel niet iets te verkopen waardoor alleen hun eigen winst groeit? Het gaat ze er dan niet om hoe ze de klant het beste kunnen helpen of dat het product wat ze hebben uitgekozen voor ons wel het beste product is. Nee dat is dan niet belangrijk.